lördag, oktober 08, 2005

Tidningen en lördagmorgon

Lördag - dag mellan två långa nattpass - och det finns gott om tid att bara ligga i sängen och läsa tidningen. Där finns en hel del intressant att läsa:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10721096.asp . Lars Ohly har tydligen tagit sitt förnuft till fånga (eller delar av det, det mesta tycks ha runnit ut i sanden under någon olycka i barndomen eller så) och utträtt ur Svensk-kubanska föreningen som hyllar diktatorn Castro. Nu får han kritik av folk i den gena partistyrelsen som hävdar att "Vi anser inte att Kuba är ett idealsamhälle, därmed delar vi det kubanska folkets och regeringens inställning” framhåller brevskrivarna. Men Kuba har under 40 års ”ekonomisk, biologisk, terror- och propagandakrigföring” från USA på ett ”enastående sätt kunnat tillgodose många mänskliga rättigheter”. Att Amnesty sedan konstaterar att Kuba inte har ett fungerande rättsystem, ingen yttrandefrihet m m spelar tydligen ingen roll bara man håller den röda fanan högst. Det är samma sorts människor som hävdar att länderna i Östblocket fick det sämre när järnridån försvann.

En av de i mitt tycke mest sympatiska dragen med vänstern är att den brukar stå upp för mänskliga rättigheter men det gäller inte kommunisterna i (v) tydligen. Kan vi inte bara rösta ut det partiet ur riksdagen?

På tal om kommunister så läste jag i DN igår att den sparkade fackbasen på Connex brukar kalla meningsmotståndare (läs t ex arbetsgivare) för "grisarsel" när han blir arg. Undra på att de tycker att han har samarbetsproblem.

Jag läser vidare i morgonbladet. http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10722507.asp Ämnet triklosan som skadar vattenlevande organismer ingår i tandkräm från Colgate och Pepsodent, men inte i övriga större märken. "(triklosan) används i vår patenterade formel, som har kliniskt bevisats minska plack- och tandköttsproblem" säger Colgate-Palmolives informationsansvarige. Herregud ja, vad är väl vattenlevande organismer mot en del i skyddet mot den hemska placken? Jag dubbelcheckar i badrummet. Puh, jag har Zendium och lägger på minnet att inte köpa Colgate nästa gång heller.
På tal om miljöskador så ska de ersätta Rhoca-Gil med Cembinder U22 i Hallandsåsen. Min hjälte Björn Gillberg på Miljöcentrum var "miljöcontroller" (sic!) på bygget men sades upp när han konstaterade att medlet riskerar att täta fiskgälar också. Vad ska de med en "miljcontroller" till om han inte får göra sitt jobb?

Domaren som avskedats för att han köpte sex av en prostituerad vill ha jobbet tillbaka. Han anser att hans brott är jämförbart med snatteri. Faktum är att straffskalan är exakt densamma och praxis nog också på ett ungefär. Ett faktum som är lätt att missa. Sedan kan man fråga sig om en domare bör ha snatteri i bagaet heller.

puh. Nu ska jag läsa kulturdelen, göra nytt te och sedan ta mig an lokaltidningen och sudokun.

2 Comments:

Blogger Roberto Iza Valdés said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

4/11/05 01:35  
Blogger Roberto Iza Valdés said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

29/12/05 02:47  

Skicka en kommentar

<< Home