onsdag, april 04, 2007

Ut ur idet

Precis som förra vintern kröp Besökaren nu in i idet över den kalla årstiden och tystnade. Detta berodde på ett flertal faktorer: Inga spännande ämnen att blogga om, vanlig lättja men också frustration äver att RSS-flödet plötsligen la av och andra saker med Blogger som irriterar. Nu står jag inför valet att helt lägga ner bloggen eller att återstarta den och i så fall leta efter en annan bas att använda. Några förslag? Jag har ingen lust alls att hänge mig åt teknikaliteter, jag kan inte mer om datorer, webteknik eller liknande än absolut basal HTML - och jag har inte ork att lära mig mer heller för närvarande.

Men om det skall kännas meningsfullt att blogga måste jag ha en dialog med eventuella läsare, vilket förresten förutsätter läsare (vilket i sin tur förutsätter ett RSS-flöde, hör ni det, jävla Blogger?). Alltså, pip gärna till om att ni överhuvudtaget upptäckt att jag skriver igen.

Jag har för övrigt just nu det (tvivelaktiga?) nöjet att läsa en kurs med genusperspektiv. Jag tänker skriva om den vad det lider, men jag vill vänta med det tills kursen är klar om några veckor, huvudsakligen för att bilden skall bli rättvis och inte bara byggd på min förförståelse men tyvärr också eftersom jag är rädd att alltför öppen kritik kan få negativa effekter för lärarnas bedömning av mig. Så förtroendeingivande har början varit...

Nå, men på återhörande. Jag har som målsättning att uppdatera minst tre gånger i veckan tills jag beslutar mig för om Besökaren skall fortleva eller dra sig tillbaka.

Andra bloggar om: , , , ,

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag lovordar förstås Wordpress. Fast då använder jag förstås WP på egen domän. Hur bra det egentligen är när man kör gratisversionen på wordpress.com vet jag inte - risken är att det är likvärdigt med blogger. Den överlägsna fördelen med att ligga på egen domän är att man har full kontroll. När rss-flödet pajar här så kan du inte göra nåt åt det. Pajar det på en wp-installation på egen domän kanske inte just du kan laga det, men det finns säkert nån som kan. Eller så kan du installera om WP.

Men egen domän behöver inte vara dyrt. Jag har tittat lite på det under våren eftersom jag funderar på att flytta scriptorium. Man får ett hyggligt webutrymme för kanske en tusenlapp om året, domännamnet kostar ett par hundra per år och själva domänregistreringen är en engångskostnad.

Ja, man kan förstås skaffa sig något jävligt dyrt också. :)

4/4/07 13:25  
Blogger deeped said...

Ditt RSS-flöde har väl fungerat?
Om du nödvändigtvis ska byta (jag tror att Blogger kommer att bli bättre och bättre efter hand) så är WP på wordpress.com mycket bra. Du har en hög grad av egen möjlighet att ändra saker. Men som Joshen påpekar - egen domän på egen serverplats rular :)

4/4/07 15:02  
Blogger lux said...

deeped: varken Josh eller jag verkar kunna få något rss-flöde härifrån. Men tydligen du... mysko värre.
Men egen serverplats överväges :)

4/4/07 19:08  
Blogger Carina W said...

Jag får inte heller nån feed från dig. :(

Har du bytt till blogger beta då?

4/4/07 19:11  
Anonymous Anonym said...

jag får inte heller något rssflöde från dig, men det är ju bara min vanliga tur.

(wordpress rockar, men man får vakta koderna lite för de skenar gärna iväg)

4/4/07 19:55  
Anonymous Anonym said...

Så här är det: RSS-flödet fungerar. My bad. Däremot har atomflödet kraschat och det var det jag prenumererade på (man kan välja).

4/4/07 21:47  
Anonymous Anonym said...

Förresten så duger wordpress.com åt Carl Bildt, så då borde det duga även åt dig. :)

4/4/07 21:47  
Blogger deeped said...

Kan bero på vilken RSS-läsare man använder. Jag kör ju numera Google Reader som fungerar stenhårt även med lite sämre Atom-flöden.

5/4/07 10:33  
Anonymous Anonym said...

Öh, jag har uppenbarligen märkt att du skrivit något, så något verkar fungera. Oklart vad...!

Kram!

/Essa

5/4/07 12:04  
Anonymous Anonym said...

Mnja, det var någon som nämnde din blogg (i skrift) och då insåg jag plötsligt att det var länge sedan jag såg någon aktivitet och gick hit och kollade. Nu har jag ändrat prenumerationen i Thunderbird (använder RSS- i stället för Atom-flödet) så det finns hopp.

5/4/07 14:56  
Anonymous Anonym said...

Och förresten missade jag visst att läsa mer än halva inlägget i första vändan - fokuserings- och koncentrationsproblem, tydligen.

Jag har onda aningar när det gäller kursen - skulle nog själv aldrig söka en sådan (rädd för att få mina illusioner krossade, tror jag). Det ska bli väldigt intressant att få ta del av dina synpunkter och analyser efteråt, dock.

5/4/07 15:22  

Skicka en kommentar

<< Home