tisdag, november 14, 2006

Bötfäll de arbetslösa!

Igår var det dags igen. Allas vårt Aftonblod slog på stort med löpsedlar om att Anders Borg "vill bötfälla arbetslösa". Nu var det väl snarare så att den som får A-kassa, vilket ju är en sorts försäkring som betalar ut pengar när man blivit av med sitt jobb och söker nytt, men inte söker jobb skulle straffas med ett avdrag från bidraget.

Det är faktiskt märkligt att vi har blivit så vana vid bidrag och liknande att vi ser uteblivna bidrag som böter. Och att det inte handlar om att bötfälla arbetslösa i allmänhet utan sådana som inte följer villkoren för A-kassa tyckte Aftonblodet att man kunde räkna ut själv - för inte vill man väl vilseleda allmänheten att tro att "högern" är ond och skall "slå på dem som redan ligger ner"?

Ibland vill jag regrediera från den här världens dumhet.

Andra bloggar om: , , , ,

3 Comments:

Blogger PW said...

Jaja, du vet säkert redan vad jag tycker :) Det är inte många som tänker på bestraffningsmöjlighet som finns redan idag, att helt stänga av någon från A-kassan. Den bestraffningen är betydligt hårdare och används i princip aldrig. Ganska meningslöst alltså. Sen ser ju svensken i allmänhet världen genom ljusrosa glasögon och tycker att bidrag utan motprestation är självklart. Det är resultatet av flera generationers sosseregeringar som inte går att få bort i en handvändning.

14/11/06 13:39  
Anonymous Anonym said...

Varför nöja sig med ekonomiska bestraffningar?
Sätt in arbetslösa=arbetsskygga i fängelse med en gång!
Gör Anders Borg till führer!

18/11/06 14:29  
Blogger lux said...

jah hollis: begåvat inlägg. Varför försöka förstå högern? De är ju onda och halvnassar ändå. Dåliga människor. Ja, så är det nog.

19/11/06 11:57  

Skicka en kommentar

<< Home